Freze zložljive

       T280P BIO anteriore 800x357                                               

                                               za6                          mak sensa article image

                                                                                         

  

                freza i ergon                            freza i tiger 280

     cellilogo crtaD           

 Vrhunske zložljive freze proizvajalca Celli imajo naslednje lastnosti:

Torzijska odpornost je temeljnega pomena za zanesljivost in dolgo življensko dobo stroja. Vsaka zložljiva freza je sestavljena iz dveh stranskih okvirjev in osrednjega okvirja, katerega torzijska togost je prilagojena modelu. Stranski okvirji so na centralni okvir pritrjeni z vijaki velikega premera, povezani s kaljenimi prirobnicami.

Posebna zasnova zapiranja stranskih okvirjev omogoča postavitev istih drug ob drugem.

Pogon stroja se izvaja preko treh menjalnikov. Tehnična rešitev, ki jo je izbral Celli, preprečuje preobremenitev stranskih kardanskih gredi s postopnim zmanjševanjem števila vrtljajev. Sredinski menjalnik deluje le kot kotni menjalnik, zmanjšanje hitrosti pa poteka v stranskih menjalnikih in v zobniških pogonih. Vsi stroji so opremljeni z menjalniki s stransko menjavo z 2 hitrostima.  Ena hitrost je že nastavljena v menjalniku, druga pa se lahko hitro doseže z obračanjem zobnikov.

Sledilni valji z velikim premerom zagotavljajo dobro utrjevanje in kontrolo globine stroja, tudi na lahkih tleh.

Glavna značilnost teh strojev je njihova vsestranskost. Dobro delujejo tako v mokrih kot tudi v težkih tleh. Različne nastavitvene možnosti in komponente omogočajo hitro prilagajanje ekstremnim delovnim pogojem.